dilluns, 9 de setembre del 2013

Paella de Marisc

 
Aquest diumenge em vaig atrevir a cuinar per primera vegada una Paella seguint la recepte original. L'única variació, és que en comptes d'afegir-hi marisc (que me'l tenen prohibit amb l'embaràs) hi vaig afegir peix de roca, vieires i pollastre.
 
Haig de confessar que tenia pànic mentre cuinava, per una banda perquè en comptes de cuinar-la a la cuina, el meu marit em va animar a cuinar-la a la Barbacoa. Jo no les tenia totes, em feia terror que l'arròs em quedés massa cuit.. Bé doncs, el resultat final va ser molt positiu i sobretot molt gustós :D per llepar-se els dits!
 
Aquesta recepte està calculada per a unes 6 persones, així que a prendre nota i endavant amb la Paella!
 
Ingredients
 
- 400gr d'Arròs (curt) per a Paella
- Safrà (un parell o tres)
- Paprika (Dolça)
- Sal i Pebre
- 3 o 4 alls
- Oli d'oliva verge (6 cullerades soperes)
- 1L de Brou de Peix
- 1 Pebrot vermell
- 2 Tomàquets madurs
- Fèsols
- 3 ó 4 cuixes de Pollastre o filets, conill (opcional)
- Escarmarlans i/o gambes
- Cloïses o musclos
 
  Preparació
 
- Tingues preparats tots els ingredients:
 
- Pela i talla a daus el tomàquet (Pots escaldar-los primer perquè els puguis pelar millor)
- Pela els alls
- Renta i talla a daus el Pebrot vermell
- Descongela els fèsols
- Escalfa el brou de Peix
- Talla a daus el Pollastre
(Sal pebre-ho)
 
(Si fas la Paella de marisc):  Cuina a banda les cloïses i els musclos (al vapor) i les gambes i els escarmarlans a la Paella deixant-los a banda per afegir-ho tot al final.
 
- Comencem posant l'oli a la Paella ben calenta i afegim el Pebrot, l'anirem removent amb una cullera de fusta fins que quedi ben tendre i el retirarem de la Paella. A continuació, afegim el Pollastre i el daurem una mica. Tot seguit afegim l'all.
 
- Quan l'all ja sigui ros, aleshores hi afegim per damunt un bon polsim de Paprika (una cullerada sopera aprox.), remenem i tot seguit afegim el tomàquet. Cuina-ho per uns 5 min fins que vegis que l'aigua que deixaran els tomàquets s'hagi evaporat.
 
- Afegeix mig litre del brou de peix i aboca-hi els fèsols, deixa que faci tot plegat xup-xup per uns 15min aprox o fins que vegis que el Pollastre i els fèsols estàn cuinats.
 
- Afegeix el Safrà i l'arròs i a continuació un polsim de sal. Tot ha de quedar ben cobert d'aigua si veus que fas curt, doncs hi pots afegir una mica més. No remenis! i deixa que es cuini tot per uns 10min a foc viu, passats aquests 10min, pots baixar la intensitat del foc i deixar que continuii fent xup-xup uns 10min més.
 
- Passat aquests 10min si al tastar l'arròs trobessis que encara està una mica ferm, aboca una mica més d'aigua (corregeix de sal) i deixa-ho un parell de minuts més.
 
- Per últim, un cop retiris la Paella del foc ja podràs decorar-la amb el pebrot vermell, el peix, les vieries o el marisc per damunt.

Com que és un plat Mar i Muntanya pots posar-hi, si vols, unes branquetes de romaní per damunt.
 
- Per últim, cobreix amb un drap de cuina la Paella per uns 10 min aprox. abans de servir.
 
Pots acompanyar la Paella amb una bona amanida verda i de Postre un sorbet de Llimona amb unes fulles de menta per acabar d'arrodonir un àpat de diumenge com aquest! BON PROFIT!





 

dijous, 29 d’agost del 2013

Brownie de Xocolata


Diumenge no em vaig poder ressistir a provar de fer el meu primer Brownie de Xocolata i ara que he vist lo fàcil que és de fer i lo bo que queda m'animaré a fer-ne sovint :D

Aquí us deixo la recepta que vaig seguir:

Ingredients: (4-6pax)

125 g de xocolata de cobertura
100 g de mantega
3 ous
125 g de sucre
80 g de farina
1 culleradeta de llevat
6 nous

Fon la xocolata i la mantega al bany maria. 

A banda, en un bol, bat els ous amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa. 

Incorpora la barreja de xocolata i la mantega fosa i a continuació, afegeix la farina i el llevat passats per un colador i en acabat, les nous esmicolades a trossos.

Amb l'ajuda d'una espàtula remena de dalt a baix la crema de manera que tots els ingredients quedin ben barrejats.

Finalment, aboca la crema en una safata rectangular per anar al forn folrada amb paper sulfuritzat i cou el Brownie al forn a 180º durant mitja hora aproximadament.

Quan vegis que la superfície del pastís comença a esquerdar-se voldrà dir que ja està llest per retirar-lo del forn.

Pots servir el Brownie acompanyat de nata i melmelada de maduixa o d'uns fresons laminats.

Disfruta'l!

dimarts, 23 de juliol del 2013

Joieria de disseny i exclusiva


Una amiga meva dissenyadora de joies, acaba d'inaugurar una shop on line que m'encanta! Si li dones un cop d'ull hi trobaràs uns dissenys únics i exclusius en collarets, anells.. que serà difícil que no t'enamoris d'ells!! 

Tot el que vegis exposat és únic o sigui que Hurry up! si t'agrada algún d'ells perquè no tornaràs a veure un altre igual ;)

http://thesilverelements.com/#!/

dilluns, 22 de juliol del 2013

Pollastre amb olives

Per fer aquesta recepte necessitaràs els següents ingredients:

1 pot d'olives negres sense pinyol
1 llimona
All
Romaní
Espècies
8 Cuixes de Pollastre (4 pax)
Sal
Pebre
Oli d'oliva
1 copeta de Xerès

Preparació:

Daura una mica a la Paella primer la ceba i després les cuixes de Pollastre.

A continuació agafa la safata d'anar al forn i col.loca a la base de la safata la ceba i afegeix al damunt les cuixes de pollastre.

Afegeix les olives per damunt amb el romaní i les espècies provençals.

Banya-ho amb un bon i llarg raig d'oli d'oliva.

Afegeix la sal al gust i el pebre i per últim rega-ho tot amb una copa de Xerès.

Posa la safata al forn prèviament pre-escalfat (temperatura 120graus aprox.) i deixa que es cuini tot vigilant i girant les cuixes perquè es vagin quedan roses per tots costats. També aprofita amb l'ajuda d'una cullera de fusta per anar removent la ceba i les olives.

Tan aviat vegis que les cuixes estan ben rostides per dins ja podràs apagar el forn i retirar la safata.

Ja només quedarà emplatar i abans de presentar donar el toc amb un raig d'oli d'oliva.

El Plat es pot acompanyar amb un Puré de patata si es prefereix.

Que no hi falti un bon pà a taula per socar-hi la salseta!

Bon profit!







divendres, 5 de juliol del 2013

Coca de Sucre


Abans d'ahir vaig somniar que la meva cosina Anna em convidaba a provar una de les seves coques de sucre, era tan real el somni que vaig disfrutar ben bé cada tast que vaig provar. La realitat però va ser que a l'endemà quan em vaig despertar, em vaig adonar que havia estat un somni i per més inri la meva cosina em va confirmar que encara no ha provat de fer la Coca, però és clar, el subconcient parla i em va recordar que potser el somni tenia a veure.. ja que fa uns mesos jo mateixa vaig provar de fer una coca de sucre precisament perquè la meva cosina em va regalar un preciós receptari tradicional que em va inspirar..
 
i aquí la recepte i la prova real que la Coca va sortir bona bona com fins i tot tornar-la a somniar!!
 
Ens ensucrem?

 
INGREDIENTS
 
500g de farina de força
10g de llevat fresc
10g de sal
320ml d'aigua
50ml d'oli d'oliva
40g de sucre
5g d'anís en gra
 
ELABORACIÓ
 
Barreja dins d'un bol el llevat amb la farina, frega amb els dits el llevat i la farina, així actives el llevat fresc.
 
Afegeix la sal, l'oli, l'aigua i el sucre. Barreja amb les mans.
 
Passa la massa al marbre sense enfarinar i pasta força estona. Estira la massa cap amunt i doblega-la envall, de manera que la massa agafi elasticitat i esponjositat. Al principi costarà però en quan la massa agafa aire es deixa treballar molt millor. Si fos una mica humida hi pots afegir un polsim de farina.
 
Quan ja estigui ben pastada aleshores escampa una mica de farina en el marbre i converteix la massa en una bola, doblegant des de les puntes cap al centre.
 
Deixa reposar la bola en un bol cobert amb un drap, durant 1 horeta.. fins que dobli el volum.
 
Passada l'hora, enfarina altre cop el marbre i col.loca la massa al damunt i talla-la en 2 trossos. Fes dues boles i deixe-les repossar uns 5 minuts.
 
Pre-escalfa el forn a 220 ºC.
 
Estén cada bola en una plata untada d'oli i posa una mica d'oli pel damunt. Apreta amb els dits des del centre cap als costats, aplanant molt la massa. (Jo personalment em vaig ajudar d'un rodet de cuina)
 
Cobreix amb un drap i deixa-ho reposar uns 15min. Escampa sucre i si tens llevors d'anís pel damunt. Torna a pressionar una mica amb els dits per a estirar la massa i aplanar-la. Enforna durant uns 20 min a uns 220ºC.
 
Aquesta Coca també se li diu Coca de Forner, és força tradicional a Catalunya i en gairebé totes les Fleques en pots trobar i si nó doncs a fer-la a casa que surt ben bona!
 
Gràcies Anna!!!!






Original idea per penjar els collarets



La meva cunyada per el meu aniversari em va regalar aquest penjador de collarets, no us sembla original? Té un aire rústic Vintage que m'agrada molt.
  
Penso que és fins i tot una idea fàcil de copiar si el què t'agrada són les manualitats i tenir els collarets ben organitzats en el teu vestidor o dormitori.
  
Podries per exemple utilitzar un calaix d'alguna antiga tauleta de nit que tinguis arraconada al garatge de casa o bé encarregar-li a un fuster un plafó de fusta i després el podries pintar del color que més t'agradi o bé també podries folrar-lo amb un paper de Paret que avui en dia n'hi han de 1000 i 1 dissenys preciosos, i ja només et caldria escapar-te en qualsevol mercat antic i comprar diferents poms de porta o calaixera antics i col·locar-los a la fusta en diverses alçades, com aquest de la foto i ja el tindries llest per decorar amb els teus collarets o polseres!
  
Ja em diràs si t'animes a fer-ne un com aquest perquè decori el recó preferit del teu dormitori :D



divendres, 7 de juny del 2013

Peix al Forn amb verdures rostides


Per fer aquesta recepte necessitaràs els següents ingredients (2Pax):

- 2 Filets de peix
- 2 ó 3 Pastanagues
- 1 Ceba
- 4 Alls
- Carbassa
- Carbassó




Preparació:

- Pre-escalfa el forn a 200 graus aprox.
- Renta, pela i talla les verdures en forma de dau.
- Aboca les verdures a la safata d'anar al Forn i sal pebre-les.
- Afegeix per damunt un bon raig d'oli d'oliva verge
- Col.loca la safata al Forn i deixa que les verdures es rosteixin una mica.
- Mentre tant, prepara els filets de peix damunt del paper per anar al forn o bé en paper de plata. (Recorda de tallar la lámina de paper amb la suficient allargada com perquè puguis embolicar bé ambdòs filets de peix).
- Amb l'ajuda d'un ganivet ben afilat, fés 3 talls profunds en el dors de cada filet.
- Talla a làmines ben fines els alls i col.loca-les dins dels talls que has fet previament en el dors del filet de peix.
- Sal pebre-ho tot i aboca-hi al damunt un bon raig d'oli d'oliva verge.
- Ara sí, ja pots acabar d'embolicar el peix en el paper per anar al Forn.
- Retira per uns intants i en molt de compte la safata del forn i sense retirar les verdures col.loca-hi al mig de la safata el peix embolicat.
- Enforna-ho altre cop i deixa que s'acabi de cuinar tot plegat uns 15-20min. aproximadament.
 
Per últim, ja només et quedarà enplatar. Pots decorar el plat col.locant al damunt del peix algunes fulles d'Alfàbrega i per acabar de rematar dóna-li un toc final amb oli d'oliva verge, ja podràs servir i asseborir aquest deliciós i saníssim plat!
 
Bon profit!










dilluns, 6 de maig del 2013

Temps de Tardor


Mentre a l'hemisferi Nord del Planeta es gaudeix en aquesta época de l'any de la florida Primavera, a l'hemisferi Sud ja ens ha arribat la Tardor..

En general Austràlia té un clima bastant homogeni, només quan t'allunyes del Nord i de les seves costes i t'endinses a l'interior, més cap al Sud, que comences a adonar-te dels canvis d'estació, com és el cas quan arribes a la ciutat d'Armidale.

Armidale es troba a Sud-Oest de NSW, just a mig camí entre Sydney i Brisbane.

Amb una població de 22.000 habitants, Armidale conserva un aire molt Europeu, donada la influència anglesa en la seva arquitectura.

A la Tardor Armidale agafa una gama de colors grocs ataronjats i vermells que només aquesta estació de l'any sap presentar, un canvas real a la vista dels qui visiten aquesta ciutat tan característica de la regió de la Nova Anglaterra o de New England.













dilluns, 29 d’abril del 2013

The Artist Market


Com us ha anat el cap de setmana? Desitjo que molt bé :)

Nosaltres ahir vam anar de Pic-Nic a passar el dia al Mercat del Artista (The Artist Market) que se celebra a Port Macquarie cada 4rt diumenge de mes.

L'escenari on s'organitza aquest mercat és preciós, ja que es troba ubicat als jardins d'un Celler molt conegut en aquesta àrea de la Nova Gales del Sud, que es diu Cassegrain Winery i és al costat d'un rain Forest on hi travessa un riu que encara fa més especial l'indret.

El dia que ens acompanyava ahir era absolutament de Primavera (malgrat aqui a Austràlia som a la Tardor), va fer un dia assoleiat i brillant que convidava a no moure's d'allà.

En aquest mercat pots trobar i comprar tota mena de productes artesanals.

Aquí us deixo un recull de fotografies perquè viviu d'alguna manera l'ambient que hi havia i les coses precioses que hi vaig veure.

Per cert! Vaig trobar unes teles de cotó molt boniques que les faré servir per cosir uns projectes que tinc en ment, a veure si us agraden..































dissabte, 27 d’abril del 2013

Crema de Carbassa


Les cremes de verdura són molt saludables i senzilles de fer, les pots servir tan fredes a l'estiu com ben calentes a l'hivern.

Jo tinc costum de fer-ne cada setmana, les faig de Pastanaga, de Puerro, de Ceba, de Xampinyons, etc.. m'agraden de tots els colors!

M'agrada també prende-les entre àpats com aperitiu o senzillament com a entrant..

La crema de Carbassa és poc calòrica molt rica en fibra i en vitamina A.

Al cuinar-la m'agrada començar amb una base de ceba perquè trobo que li dòna més gust.

Al final, hi ha qui li agrada afegir crema de llet per suavitzar o afegir formatge Fresc, això va a gustos però d'una manera o de l'altra és molt saludable.

Abans d'emplatar li pots donar un toc de decoració amb unes fulles fresques de menta o fer una picada de ceba tendre i donar-li el toc final amb un raig d'oli d'oliva.

Ingredients

• 1/4 de Carbassa
• 1 Ceba
• Mantega
• Oli
• Aigua
• Sal
• Pebre

Preparació

En una cassola, posa una mica de mantega i un raig d'oli d'oliva verge.
Afegeix la ceba que l'hauràs tallat ben fina i quan ja sigui rossa aboca-hi la carbassa tallada a daus, remena perquè agafin to ambdós ingredients i aleshores cobreix-ho amb aigua calenta.

Afegeix sal i pebre al gust i a foc mig deixa que es cogui. Quan vegis que la carbassa s'ha estobat completament (aprox. 10min) o quan al punxar-la amb la forquilla es trenca amb facilitat aleshores ja estarà feta.

Tasta-la i si consideres, afegeix sal i pebre.

Passa-la per la batedora fins que quedi ben cremosa, afegeix si vols una mica de crema de llet o formatge fresc.

Què m'en dius? Bona oi?

dimarts, 23 d’abril del 2013

Feliç Diada de Sant Jordi / Happy St. George Day!

 
 

In the tradition of the Patron of my mother land, Catalonia, every 23 of April since the Century XV for St. Jordi/ St. George, the sweethearts around Catalonia exchange a gift to their loves, so men gives to their women a red rose and women gives to their men a book as a sign of love..
 
All the balconies are decorated with the Catalan flag (La Senyera) and the main streets of Catalonia have plenty of stalls selling books and roses...
 
Even I'm currently living in Australia I like to share and celebrate this beautiful tradition with my husband year after year doesn't matter how far we are from home..  
 
 
My favourite day of the year!
 



 
 

diumenge, 21 d’abril del 2013

Fem un cóctel?


L'estiu passat a Barcelona vaig assistir a la presentació del llibre "Los cócteles imprescindibles" del periodista i escriptor Màrius Carol.

Aquest llibre recull les receptes i la història que hi ha darrera dels cóctels mundialment coneguts com per exemple el Manhattan, el Daiquiri, Gimlet, ó Cosmopolitan entre d'altres..

Així que amb el llibre en una mà i la còctelera en l'altre mà, em vaig animar a preparar el meu primer còctel home-made!

..aqui el resultat! Un Tom Collins la mar de refrescant i gens fortot!

Segons indica el llibre s'anomena Collins en honor al barman que el va crear i Tom pel nom de la Ginebra holandesa que utilitzava el seu creador.

Aquest còctel va nèixer a Londres en el Hotel Limmer's al 1890. Sembla ser que els veterans de la I Guerra Mundial van adoptar aquesta beguda per refer-se de les batalles.

Ingredients

• Suc d'una Llimona
• 1 cullera de sucre
• 1 copa de Ginebra
• Soda
• Unes rodanxes de Llima per decorar

Preparació

• Aboca en el got de la còctelera el suc de la llimona i afegeix el sucre, remena-ho bé amb l'ajuda d'una cullera.

• Afegeix la Ginebra, gel amb abundància i la Soda al gust.

• Sacsseja amb gràcia i aboca-ho en una copa ben freda amb una rodanxa de Llima en un cantó de la copa.

Chin! Chin!



dissabte, 20 d’abril del 2013

Escalivada

 
Ahir per dinar vaig cuinar al Forn escalivada de pebrot vermell.

L'escalivada és molt fàcil de fer i deliciosa de menjar i és ideal per acompanyar tota mena de carns, com per exemple, carn de vedella, pollastre, porc, xai..

L'escalivada és un plat típic de Catalunya, normalment es cuina a la brasa i tot seguit s'embolica amb paper de diari per poder després pelar la pell de les verdures més facilment.

A falta de brasa, es pot cuinar igualment al forn i encara que no obtens el mateix sabor fumat que deixa anar la llenya de la brasa l'escalivada al forn queda igualment ben bona.

Es pot escalivar tot tipus de verdures com, la ceba, l'albergínia, la pastanaga, i fins i tot l'all.. queda molt gustós!!

La manera de preparar-la al forn és la següent:

• Pre-escalfa el forn a 250 graus (posició dalt i baix)
 
• Agafa les verdures sense pelar i renta-les bé sota l'aixeta.
 
• Asseca-les bé i una a una embolica-les amb paper d'alumini
(abans recorda d'escampar per damunt la sal, el pebre i un raig ben generòs d'oli d'oliva verge.
 
• Col.loca-les a la safata d'anar al forn i deixe-les que es coguin dins al forn aprox. uns 45 min o el temps que calgui fins que vegis que les verdures han baixat de volum i al tocar-les amb l'ajuda d'una collera de fusta s'estoben.
 
• Retira la safata del forn i deixa que es refredin una mica.
 
• Desenbolica-les i pela la pell amb cura, (Els pebrots obre'ls per la meitat i amb l'ajuda d'una collera retira la tija i les llevors.
 
• Talla a filets les verdures, en aquest cas el pebrot, i ja només et quedarà presentar-ho en una safata, afegir sal, pebre i un raig d'oli d'oliva verge.

L'escalivada pots servir-la juntament amb una amanida verda o servir-la sola com acompanyament de la carn.

Salut i que aprofiti!


dilluns, 15 d’abril del 2013

Home Made: Crema facial anti-aging de Manteca de Karité i Rosa Mosqueta




Avui us deixo, pas a pas, aquesta recepta de cosmètica casolana que he preparat aquest cap de setmana a casa. He quedat molt impressionada amb el resultat.  És ràpida i molt senzilla de fer.

Amb la mateixa fórmula, vaig elaborar una crema facial per a mí, una altre per el meu marit i un bàlsam per els llavis!
 
Una revolució cosmètica a cost mínim!!!
 
En menys de 10 min i a la cuina de casa vostre veureu què fàcil és d'elaborar aquesta crema facial nutritiva, regeneradora i súper hidratant per a cara i ulls.
 
 
100% orgánica, sense parabens ni aromes afegits
 
 
Quan descobriu el secret, ja no us caldrà comprar cap més crema de les que es comercialitzen al mercat!!
 
Les propietats de la Manteca de Karité i de l'oli pur de Rosa Mosqueta combinades, les converteix en una potent font de vitamines i nutrients per regenerar les pells seques o madures, ja que a més d'hidratar suavitzen i regeneren les arrugues i fa de barrera protectora contra els radicals lliures.
 
La Manteca de Karité s'extrau del fruit d'un arbre original de l'oest d'Àfrica. De textura grassa com la mantega, com el seu nom indica, la Manteca de Karité (Shea Butter) és tan rica en vitamines i nutrients que la converteixen en la crema Màster de les cremes nutritives i/o hidratants.
 
Te l'ha pots aplicar de dia i de nit, però per experiència jo aconsello aplicar-la per la nit, per la seva textura oliosa.
 
Aplicate-la amb la cara ben neta i una mica húmida just abans d'anar a dormir, així mentre descanses, la pell s'anirà alimentant de tots els beneficis de la crema durant tota la nit. A l'endemà veuràs quan et llevis què fina i hidratada et quedarà la pell. 
 
 
ELS RESULTATS SÓN INMEDIATS!
 
 
La crema de Manteca de Karité o Shea Butter, és a més a més una molt bona protectora solar (pre-solar i post-solar) Va molt bé també com a mascareta per nutrir el cabell.

Ingredients que necessitaràs

- 2 ó 3 cullerades soperes de Manteca de Karité (Shea Butter) 100% Pura no refinada
(Pots comprar-la al major $20 1 Kg)
-  2 a 5 gotes d'oli pur de Rosa Masqueta (el trobaràs en botigues especialitzades o herbolisteries)
- Petit contàiner de plàstic o un potet de vidre (35ml) (Et donarà per molt..)





 
En un pot, afegeix aigua i escalfa-la a foc baix. Col.loca la Manteca de Karité en un recipient i  deixa que es fongui al Bany Maria.






Quan ja s'hagi fós la Manteca de Karité, afegeix les gotes de l'oli pur de Rosa Mosqueta


Quan el oli encara sigui tèbi aboca'l amb cura al potet que tinguis reservat per posar-hi la crema i deixa que es refredi a temperatura ambient, només quan sigui fred podràs col.locar la crema uns minuts a la nevera per accelerar el procès de solidificació i ja estarà llesta per aplicar!
 
Espero t'hagi agradat i provis de fer la teva pròpia crema facial i/o corporal a casa, ja m'ho explicaràs ;D