dissabte, 20 d’abril del 2013

Escalivada

 
Ahir per dinar vaig cuinar al Forn escalivada de pebrot vermell.

L'escalivada és molt fàcil de fer i deliciosa de menjar i és ideal per acompanyar tota mena de carns, com per exemple, carn de vedella, pollastre, porc, xai..

L'escalivada és un plat típic de Catalunya, normalment es cuina a la brasa i tot seguit s'embolica amb paper de diari per poder després pelar la pell de les verdures més facilment.

A falta de brasa, es pot cuinar igualment al forn i encara que no obtens el mateix sabor fumat que deixa anar la llenya de la brasa l'escalivada al forn queda igualment ben bona.

Es pot escalivar tot tipus de verdures com, la ceba, l'albergínia, la pastanaga, i fins i tot l'all.. queda molt gustós!!

La manera de preparar-la al forn és la següent:

• Pre-escalfa el forn a 250 graus (posició dalt i baix)
 
• Agafa les verdures sense pelar i renta-les bé sota l'aixeta.
 
• Asseca-les bé i una a una embolica-les amb paper d'alumini
(abans recorda d'escampar per damunt la sal, el pebre i un raig ben generòs d'oli d'oliva verge.
 
• Col.loca-les a la safata d'anar al forn i deixe-les que es coguin dins al forn aprox. uns 45 min o el temps que calgui fins que vegis que les verdures han baixat de volum i al tocar-les amb l'ajuda d'una collera de fusta s'estoben.
 
• Retira la safata del forn i deixa que es refredin una mica.
 
• Desenbolica-les i pela la pell amb cura, (Els pebrots obre'ls per la meitat i amb l'ajuda d'una collera retira la tija i les llevors.
 
• Talla a filets les verdures, en aquest cas el pebrot, i ja només et quedarà presentar-ho en una safata, afegir sal, pebre i un raig d'oli d'oliva verge.

L'escalivada pots servir-la juntament amb una amanida verda o servir-la sola com acompanyament de la carn.

Salut i que aprofiti!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada