L'estiu passat a Barcelona vaig assistir a la presentació del llibre "Los cócteles imprescindibles" del periodista i escriptor Màrius Carol.
Aquest llibre recull les receptes i la història que hi ha darrera dels cóctels mundialment coneguts com per exemple el Manhattan, el Daiquiri, Gimlet, ó Cosmopolitan entre d'altres..
Així que amb el llibre en una mà i la còctelera en l'altre mà, em vaig animar a preparar el meu primer còctel home-made!
..aqui el resultat! Un Tom Collins la mar de refrescant i gens fortot!
Segons indica el llibre s'anomena Collins en honor al barman que el va crear i Tom pel nom de la Ginebra holandesa que utilitzava el seu creador.
Aquest còctel va nèixer a Londres en el Hotel Limmer's al 1890. Sembla ser que els veterans de la I Guerra Mundial van adoptar aquesta beguda per refer-se de les batalles.
Ingredients
• Suc d'una Llimona
• 1 cullera de sucre
• 1 copa de Ginebra
• Soda
• Unes rodanxes de Llima per decorar
Preparació
• Aboca en el got de la còctelera el suc de la llimona i afegeix el sucre, remena-ho bé amb l'ajuda d'una cullera.
• Afegeix la Ginebra, gel amb abundància i la Soda al gust.
• Sacsseja amb gràcia i aboca-ho en una copa ben freda amb una rodanxa de Llima en un cantó de la copa.
Chin! Chin!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada