Aquesta setmana vaig prometre-li a la meva cosina
Anna que penjaria en el Bloc aquesta recepta de
Pastís de Xocolata amb panses i taronja. Espero us animeu a provar-lo de
fer, ja veure-ho que bo queda!
Doncs aquí va Anna!
Ingredients que necessitareu..
100 grams de panses sultanes sense pinyol
Ratlladura de pell de Taronja
El suc d’una Taronja
175 gr. de mantega
100 gr. de xocolata 70% de Cacao
4 ous
100 gr. de sucre blanc extrafí
1 culleradeta d’essència de Vainilla
50 gr. de farina
50 gr. d’ametlles molgudes
½ culleradeta de Llevat
1 polsim de sal
50 gr. de ametlles torrades
Sucre glas
Preparació
Pre- escalfa el forn a 180 graus aproximadament.
Posa les panses en un bol amb el suc de la Taronja
i deixa-les en remull uns 20 minuts fins que absorbeixin el suc.
Col·loca en el motlle desmuntable el paper vegetal
i engrassa’l una mica amb mantega perquè no s’enganxi el Pastís a les parets
del motlle.
En un cassó i a foc mig, fon la mantega, tallada a
daus amb les pastilles de xocolata. Remou fins que es fongui i es fusionin
ambdós ingredients. Deixa-ho a banda perquè es refredi.
Amb l’ajuda d’una batedora, bat l’ou amb el sucre i
la vainilla, uns 3 minuts o fins que obtinguis una consistència lleugera i
esponjosa. Afegeix la xocolata.
Si les panses no han absorbit tot el suc taronja,
passa-les per un colador.
Tamisa sobre la crema la farina, l’ametlla molguda,
el llevat i la sal. Afegeix aleshores les panses, la ratlladura de la pell de
taronja i les ametlles que hauràs trossejat i remena-ho tot bé.
Aboca la pasta en el motlle i allisa la superfície.
Cou el Pastís aproximadament uns 40 minuts o fins que vegis es comença a
separar dels costats del motlle. Assegura’t amb un punxo de que la part central
del Pastís ja no està crua (és a dir que el punxo ha de quedar net quan punxis
el Pastís).
Deixa que el Pastís es refredi una mica i ja el
podràs desemmotllar. Deixa’l damunt del marbre perquè s’acabi de refredar i per
últim tamisa al damunt de la superfície del Pastís el sucre glas perquè et
quedi millor presentat.
Si ho prefereixes, el Pastís el pots acompanyar amb
una mica de nata muntada i ja només et quedarà gaudir-lo!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada