dissabte, 16 de febrer del 2013

Pastís de Xocolata



Aquesta setmana vaig prometre-li a la meva cosina Anna que penjaria en el Bloc aquesta recepta de  Pastís de Xocolata amb panses i taronja. Espero us animeu a provar-lo de fer, ja veure-ho que bo queda!

 


Doncs aquí va Anna!


Ingredients que necessitareu..
 

100 grams de panses sultanes sense pinyol

Ratlladura de pell de Taronja

El suc d’una Taronja
175 gr. de mantega
100 gr. de xocolata 70% de Cacao
4 ous
100 gr. de sucre blanc extrafí
1 culleradeta d’essència de Vainilla
50 gr. de farina
50 gr. d’ametlles molgudes
½ culleradeta de Llevat
1 polsim de sal
50 gr. de ametlles torrades
Sucre glas

 

Preparació
 
Pre- escalfa el forn a 180 graus aproximadament.
Posa les panses en un bol amb el suc de la Taronja i deixa-les en remull uns 20 minuts fins que absorbeixin el suc.
 
Col·loca en el motlle desmuntable el paper vegetal i engrassa’l una mica amb mantega perquè no s’enganxi el Pastís a les parets del motlle.
 
En un cassó i a foc mig, fon la mantega, tallada a daus amb les pastilles de xocolata. Remou fins que es fongui i es fusionin ambdós ingredients. Deixa-ho a banda perquè es refredi.

Amb l’ajuda d’una batedora, bat l’ou amb el sucre i la vainilla, uns 3 minuts o fins que obtinguis una consistència lleugera i esponjosa. Afegeix la xocolata.

 
Si les panses no han absorbit tot el suc taronja, passa-les per un colador.
 
Tamisa sobre la crema la farina, l’ametlla molguda, el llevat i la sal. Afegeix aleshores les panses, la ratlladura de la pell de taronja i les ametlles que hauràs trossejat i remena-ho tot bé.
Aboca la pasta en el motlle i allisa la superfície. Cou el Pastís aproximadament uns 40 minuts o fins que vegis es comença a separar dels costats del motlle. Assegura’t amb un punxo de que la part central del Pastís ja no està crua (és a dir que el punxo ha de quedar net quan punxis el Pastís).
 
Deixa que el Pastís es refredi una mica i ja el podràs desemmotllar. Deixa’l damunt del marbre perquè s’acabi de refredar i per últim tamisa al damunt de la superfície del Pastís el sucre glas perquè et quedi millor presentat.
Si ho prefereixes, el Pastís el pots acompanyar amb una mica de nata muntada i ja només et quedarà gaudir-lo!




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada