Les croquetes són una de les meves debilitats,suposo que la meva Àvia i la meva Mare en tenen la culpa :D
Haig de dir que la meva Àvia, era una experta cuinant les croquetes de Pollastre, m’encantaria poder tenir el secret de laseva recepta, eren delicioses, gustoses i li quedaven sempre molt cruixents!
La recepta d'avui és la que segueixo sovint per ferles croquetes amb Pernil salat i Beixamel, o sigui que són les clàssiques de Pernil detota la vida.
Bé doncs, a posar-se el davantal i cap a la cuinaque hi falta gent!
Ingredients: (4 Pax)
100 gr. Pernil Serrà
1 ceba
Mantega
Oli d'oliva Verge
Sal i Pebre
Nou moscada
Ou
Farina de Blat
Farina de galeta
1 Litre de Llet sencera
Temps d'elaboració: (1h aprox.)
Primer de tot recomanar-vos de preparar la beixamelun dia abans i deixar que reposi a la nevera fins l’endemà)
Ratlla ben fina la ceba i talla a trossets benpetits el Pernil.
Afegeix una cullerada de mantega a la paella bencalenta i so fregeix la ceba .
Quan ja sigui la ceba rossa, afegeix 1 ó duescullerades de Farina de Blat i la cuinem una mica.
A continuació, afegeix la Llet que hauràs escalfat prèviamenti remena amb una cullera de fusta sense aturar-te.
A continuació, afegeix la Llet que hauràs escalfat prèviamenti remena amb una cullera de fusta sense aturar-te.
Afegeix una polsim de Nou Moscada i segueix remenant
Afegeix els trossets de Pernil i remena..
Quan ja tinguis la Beixamel llesta i amb laconsistència desitjada, apaga el foc i aboca-la en un bol i tapa-ho amb Filmtransparent i amb una forquilla punxa el plàstic de manera que la Beixamel pugui respirar.
Quan s’hagi refredat, col·loca el bol a la neverafins l’endemà.
A L'ENDEMÀ...
Retira la Beixamel de la nevera i agafa una porció amb les mans o amb l’ajuda de duesculleres soperes i dóna-li forma a les croquetes, a continuació passa-les per l’ou batutque tindràs preparat en un bol i per últim arrebossa-les amb la Farina degaleta.
Quan ja siguin llestes, fregeix-les en una cassola opaella amb oli ben calent i quan ja agafin un to daurat retira-les del foc i col·loca-lesdamunt d'un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi tot l’oli.
Per últim, ja només et quedarà emplatar i servir amb l’acompanyament per exemple d'una bonaamanida Niza com aquesta!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada