dijous, 15 de novembre del 2012

Truita de Patates al Forn


Avui he provat de cuinar una Truita de Patates al Forn. Us haig de confessar que no les tenia totes perquè acostumada a cuinar-la sempre a la Paella doncs no sabia com quedaria el resultat final.



Haig d'admetre, que m’he endut una grata sorpresa quan l’he retirat del Forn i he vist la fila que feia, després al tastar-la, se’m ha dibuixat un somriure a la cara al comprovar que no té res d’envejar a la versió tradicional!

El que més m’agrada’t és que aquest cop no m’he hagut de barallar amb la Paella!  sempre és tot un repte (al menys per a mi)  haver de donar la volta a la Truita sense haver-me de cremar o perdre mitja truita per l’aigüera o el què és pitjor, obrir-me el canell de la mà!

Proveu-la de fer! Queda igual d’esponjosa i el què més m’ha agradat és que queda menys oliosa!




Ingredients: (4 Pax)

-       3 Patates grans
-       1 ceba mitjana (opcional)
-   4 ous
-       Oli d’oliva Verge
-       Sal i Pebre
-       1 raig de Nata Líquida


Temps d’Elaboració: (30min aprox.)

-       Pre-escalfa el forn a uns 200 graus

-       Talla la patata a daus petits i la ceba ben fina (Recorda de salar la Patata i la Ceba).

-       En una paella, afegeix un generós raig d’oli d’oliva i quan ja sigui calent cou a foc baix primer la ceba fins que es dori una mica. Retira-la amb cura de la Paella i deixa-la a banda en un plat amb paper de cuina perquè vagi absorbint l’oli.

-       A continuació, afegeix una mica més d’oli a la Paella i quan sigui calent, afegeix la Patata, vigila que no se’t fregeixi gaire ha de quedar tendre. Retira-la del foc quan vegis que es comença a esmicolar fàcilment.

-       Bat els ous que hauràs salat una mica prèviament i aboca la patata i la ceba en el mateix bol i tira-hi un raig de nata líquida (no gaire). Barreja-ho tot amb l’ajuda d’una forquilla.

-       Agafa la safata per anar al Forn i passa-li un paper de cuina impregnat d’oli perquè no s’enganxi la truita a les parets de la safata.

-       Aboca l’ou, la patata i la ceba a la safata i col·loca-la al Forn per uns 20min.

-       Quan vegis que la truita ja té un aspecte daurat per fora i comprovis amb l’ajuda d’un punxó que està cuita, aleshores ja estarà llesta per retirar la safata del Forn, deixar que es refredi una mica i només quedarà servir!

 M’agradarà saber com t’ha anat, m’ho explicaràs?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada