Avui he provat de cuinar una Truita de Patates al
Forn. Us haig de confessar que no les tenia totes perquè acostumada a cuinar-la
sempre a la Paella doncs no sabia com quedaria el resultat final.
Haig d'admetre, que m’he endut una grata sorpresa quan l’he
retirat del Forn i he vist la fila que feia, després al tastar-la, se’m ha
dibuixat un somriure a la cara al comprovar que no té res d’envejar a la versió
tradicional!
Ingredients: (4 Pax)
-
3 Patates grans
-
1 ceba mitjana (opcional)
- 4 ous
- 4 ous
-
Oli d’oliva Verge
-
Sal i Pebre
-
1 raig de Nata Líquida
Temps d’Elaboració: (30min aprox.)
-
Pre-escalfa el forn a uns 200 graus
-
Talla la patata a daus petits i la ceba ben fina
(Recorda de salar la Patata i la Ceba).
-
En una paella, afegeix un generós raig d’oli
d’oliva i quan ja sigui calent cou a foc baix primer la ceba fins que es dori
una mica. Retira-la amb cura de la Paella i deixa-la a banda en un plat amb
paper de cuina perquè vagi absorbint l’oli.
-
A continuació, afegeix una mica més d’oli a la
Paella i quan sigui calent, afegeix la Patata, vigila que no se’t fregeixi
gaire ha de quedar tendre. Retira-la del foc quan vegis que es comença a esmicolar
fàcilment.
-
Bat els ous que hauràs salat una mica prèviament i
aboca la patata i la ceba en el mateix bol i tira-hi un raig de nata líquida
(no gaire). Barreja-ho tot amb l’ajuda d’una forquilla.
-
Agafa la safata per anar al Forn i passa-li un
paper de cuina impregnat d’oli perquè no s’enganxi la truita a les parets de la
safata.
-
Aboca l’ou, la patata i la ceba a la safata i col·loca-la
al Forn per uns 20min.
-
Quan vegis que la truita ja té un aspecte daurat
per fora i comprovis amb l’ajuda d’un punxó que està cuita, aleshores ja estarà
llesta per retirar la safata del Forn, deixar que es refredi una mica i només
quedarà servir!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada