diumenge, 31 de març del 2013

La Mona de Pasqua..Happy Easter!!


Com mana la tradició per aquestes dates cada any a Catalunya el Padrí regala al seu fillol o fillola la Mona de Pasqua. Les pastisseries d'arreu de Catalunya llueixen als seus aparadors les seves Mones de Xocolata i el Padrí tria la més original i llaminera per el seu fillol o fillola.

Aquest any fins i tot a Austràlia hem volgut continuar la tradició i és per això que vaig voler improvitzar aquesta senzilla Mona de Pasqua pel fillol del meu Marit, mireu si li va agradar que fins i tot creia que els pollets es podien menjar!!

Va ser per mi un gran orgull transmetre aquesta tradició tan nostra a la familia australiana, i és que les tradicions quan
s'estimen s'han de continuar allà on siguis ;)

Us desitjo passeu un feliç dia de Pasqua!

dijous, 28 de març del 2013

Bunyols de vent





Com que ja som a Pasqua, avui us penjo la recepta dels Bunyols de vent que us  deia i quevaig cuinar fa unes setmanes. Van quedar per llepar-se els dits!



 

La recepta la vaig seguir d’un llibre de cuina catalana que em va regalar la meva cosina Anna i que per mi ara ha esdevingut una font d'inspiració a la cuina! 
Hi ha però una petita variació en un dels ingredients perquè en el llibre indicaven afegir llet i com que el dia que m’hi vaig posar no tenia prou llet doncs vaig substituir-la per aigua i els Bunyols van quedar igual de bé. De tota manera jo us penjo la recepta original.

 

Ingredients

-       125ml de llet
-       60gr de mantega
-       75gr de farina tamisada
-       3 ous
-       Un polsim de sal
-       Sucre de Llustre
-       Oli d’oliva verge

 
Preparació
 
-     En una cassola aboca-hi la llet (o aigua), la mantega i la sal.

-    Amb una cullera de fusta remena fins que arrenqui el bull i aleshores li tires la farina tamisada, segueix remenant fins que vegis que la pasta es comença a desenganxar de les parets de la cassola, tot això amb rapidesa perquè la massa no estigui gaire estona al foc.

-    Retira la cassola del foc i aleshores d’un en un afegeix els ous, de manera que aboques un ou, remenes, aboques l’altre ou, remenes i per últim repeteix la mateixa operació amb el darrer ou i remenes!
 
-    La massa t’ha de quedar no líquida (fixa’t amb la fotografia que t’adjunto perquè vegis la textura de la massa com ha de quedar..)
 
 

-   A continuació, deixa aquesta massa reposar ben bé per 1 hora en un bol.

-   Ara sí, un cop hagi passat l’hora,  tingues preparat d’una banda,  una cassola amb suficient oli d’oliva per fregir els bunyols (recorda que els Bunyols han de flotar en el oli).

-   Amb l’ajuda d’una cullera sopera o d’una mànega pastissera, agafa una porció de la massa i l’aboques a la cassola amb l’oli ben calent.

-  Retira els bunyols quan vegis que ja han agafat un bonic to daurat i deixa que repossin un moment en un plat amb paper de cuina perquè deixin anar l’oli sobrant i a continuació els arrebosses amb sucre de Llustre.

- També és tradició, si es vol, remullar-los abans de passar-los pel sucre amb anís sec, a les Terres de l’Empordà són típics fer-los amb el toc d’anís. A mi em xifla de les dues maneres ;)

-  Una altra opció, si es vol, és farcir-los un cop freds, de xocolata o de crema, també bonissims!
 
... i un cop fets, el què toca és cruspir-se'ls!
 
Que tingueu una molt bona Pasqua!!